Українська паляниця стане брендом лише за підтримки держави

12 березня 2023, 09:20 1811

Пекарня «Хатинка пекаря» у Бучі щодня випікає близько 200 буханок хліба. Тісто тут замішується руками, воду привозять із джерела, а випікають усе в дровяній печі.

Про це під час прямого ефіру в Instagram розповів AgroPortal.ua власник пекарні Ярослав Бурківський.


Ярослав Бурківський

Найбільш популярним є хліб, який печеться в день продажу. Ціна на нього консервативна: білий хліб за 500 г коштує 35 грн, а бездріжджовий — 40 грн. Стримувати таку ціну дозволяє борошно, яке для пекарні надали благодійники після деокупації Бучі.

Бурківський впевнений, що створення культури хліба лягає саме на плечі крафтярів. Він наводить приклад створення французького культу багетів та круасанів, який формувався роками за підтримки держави.

«Щоб українська паляниця стала не просто хайповим словом, а хлібом, який можна збагачувати іншими інгредієнтами, потрібне розуміння від держави та підтримка, яка сфокусована на конкретний продукт», — додає власник пекарні.


Іванна Панасюк, AgroPortal.ua