Херсонський маслозавод розширив асортимент сирів

17 листопада 2024, 11:43 1996

«Херсонський маслозавод» випустив на ринок нову продукцію — сир фетакса.

Про це говориться у повідомленні підприємства у Facebook.

«Сир фетакса належить до розсільних сортів, які готують на основі молока. Вважають, що це середземноморський варіант бринзи. До особливостей сиру фетакса відноситься ніжна консистенція. За смаком продукт має схожість із філадельфією», — зазначив виробник. 

І додав, що користь фетакси в наявності підвищеної концентрації кальцію, також продукт багатий на рибофлавін.

«Грецький сир фетакса з’явився на теренах пострадянських держав близько десяти років тому. Вершковий слабосолоний смак може набувати безліч відтінків: від легких середземноморських ноток (з маслинами і паприкою) до пікантних перчинок. При цьому одна з основних відзнак від тієї ж бринзи — це досить щільна консистенція. Саме завдяки їй сир чудово підходить для приготування багатьох страв, тримає свою форму, легко ріжеться та практично не кришиться», — уточнили на підприємстві.


Для довідки: «Херсонський маслозавод» заснований у 1962 році, займається виробництвом масла вершкового, сирів та сирних продуктів. Постачає продукцію до Південної Кореї, Азербайджану, Туреччини, США, Грузії та інших країн.