Експорт переробленої агропродукції сягнув $9,4 млрд

04 квітня 2019, 11:29 1841

Експорт продукції харчової промисловості в загальному обсязі продукції АПК в 2018 р. склав 50,2% та досягнув позначки $9,4 млрд. Це свідчить, що Україна поступово переходить від експорту сировини до експорту готової харчової продукції.

Про це заявила в.о. міністра аграрної політики та продовольства Ольга Трофімцева на своїй сторінці у Faccebook.

«Повільно, але впевнено ми рухаємось до того, щоб в структурі вітчизняного експорту АПК збільшувалась частка переробленої продукції… Поки що мова про первинну переробку», - додала вона.

За даними Трофімцевої, ключові позиції в експорті продуктів переробки займають:

- соняшникова олія $4,1 млрд;

- макуха + тверді відходи соєвої олії $922 млн + $162 млн;

- м’ясо та субпродукти домашньої птиці $507 млн;

- тютюнова продукція $341 млн;

- цукор $217 млн;

- вироби з шоколаду $171 млн;

- хлібобулочні, кондитерські вироби $153 млн;

- олія соєва $153 млн;

- кондитерські вироби з цукру $135 млн;

- масло вершкове та ін. жири вироблені з молока $129 млн;

- олія зі свиріпи, ріпакова або гірчична $112 млн.