Моцарела з Кіровоградщини отримала бронзову нагороду на світовому конкурсі

07 листопада 2023, 19:00 4580

Свіжий сир копчена моцарела, виготовлений на виробництві «Молочна майстерня» у Кіровоградській області під брендом Lel’, отримав бронзову відзнаку на конкурсі World Cheese Awards 2023 серед 23 українських сирів, які були представлені на міжнародному конкурсі у Норвегії.

«Ми вдячні нашій команді сироварів за їхню старанність та майстерність, що дозволили втілити наш задум у життя. Пишаємось тим, що у перший рік запуску продукту команда отримала важливу нагороду від міжнародного журі, що свідчить про високу якість та відзначає наші зусилля у розвитку українського сироваріння, — розповідає керівниця стратегічного маркетингу Ardis Group Христина Максимець.

Сир-призер коптиться натуральним шляхом на дровах вільхи й набуває коптіння, що надає йому неповторний аромат та смак, а виготовляється з натурального молока від довірених українських молокозаводів.

«Це вже не перша мандрівка нашої копченої моцарели за кордон. Минулого місяця Lel’ уже дивувала міжнародну спільноту на агроконференції в Швейцарії. Перевагою моцарели є досить мʼяка підкопчена скоринка, яка має нерізкий димний аромат, що не розповсюджується цілком на саме сирне тісто. Це дозволяє зберегти автентичний смак і аромат українського коровʼячого молока всередині», — додає суддя World Cheese Awards від України та сирна експертка спільноти ProCheese, створеної компанією Ardis Group, Оксана Чернова.

Варто відзначити, що на полицях національного ритейлу копчена моцарела привертає увагу своєю соціальною місією — підтримувати українську армію, оскільки 3 гривні з кожного паковання передаються як донати у фонд «Повернись живим». 

Виробник Ardis Group вірить, що ця нагорода — найкращий час розповісти Україні й усьому світу про сміливу українську моцарелу, яка перший час вироблялась під обстрілами та у блекаутах. А також працює над удосконаленням продукту, щоб наступного року привезти з конкурсу бажаний Super Gold.


Для довідки: участь українських сирів у конкурсі відбулась за підтримки Швейцарії в межах швейцарсько-української програми Quality FOOD Trade Program і Western NIS Enterprise Fund, а також Ardis Group.