На Закарпатті виготовляють кульбабове та калинове вино

05 лютого 2023, 15:25 3012

Роман Гобан — виноградар та винороб із Хустського району на Закарпатті, виготовляє плодово-ягідні вина. Цього року він випустив декілька новинок — березово-цитрусове, кульбабове, калинове та цитрусове вина.

Про це підприємець розповів під час IV Міжнародної благодійної науково-практичної конференції «Виноградарство і виноробство України в умовах воєнного стану: вчимося перемагати!».

Роман Гобан

За сезон я виготовляю 4-5 тис. л вина. Реалізовуємо вина в основному через соцмережі, відправляємо «Новою поштою». Також беремо участь у ярмарках, конференціях тощо. Багато таких подій організовує Довжанська ТГ. Столовий виноград реалізовуємо в основному серед місцевих жителів. Цього року вдавалося продавати через Facebook. Замовлення по Ужгороду від 3 кг доставляли безкоштовно. Люди активно купували.

  • Березово-цитрусове. Виготовлене на основі березового соку з додаванням цитрусових. Легкий смак цитрусових та помірна кількість алкоголю роблять його легким для вживання та нагадають про новорічні свята.
  • Кульбабове. Приготоване з свіжозібраних квіток кульбаби.
  • Калинове. Має виражений осінній аромат калини. Легко п'ється, але не зловживайте, оскыльки знижує тиск.
  • Апельсинове. Має виражений пряний аромат (гвоздики, перцю). Присутня гірчинка від шкірочки апельсина.