Переробка сої в Україні стрімко розвивається

20 квітня 2024, 14:25 2009

Україна швидко адаптується до реалій і стрімкими темпами нарощує переробку продукції, а саме — сої.

Про це розповів виконавчий директор асоціації «Дунайська соя» Володимир Пугачов під час онлайн-мітапу «Соєвий бізнес: перспективи, ринки збуту та економіка вирощування».   

«Історично склалося, що соя в Україні нешироко використовувалася, адже це дорогий протеїн. Шроти з соняшнику — більш оптимальний варіант. А Європа готова платити за сою, годувати худобу дорогим протеїном, однак, зважаючи на ситуацію із заборонами вивезення продукції, переробка сої в Україні зросла», — говорить Володимир Пугачов.  

Він додає, що цікаво те, що і експорт соєвого шроту та олії до країн Європи зростає.


Вікторія Полевик, AgroPortal.ua