Таку думку на своїй сторінці у соцмережі Facebook висловив президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Алекс Ліссітса.
За його словами, для цього потрібно розробити певний механізм, починаючи з компенсації будівництва, закінчуючи генетикою, навчанням та освітою. «Якщо подібної програми не буде, то складно буде отримувати якісний продукт», — переконаний експерт.
Окрім цього, на переконання Алекса Ліссітси, потрібна програма, яка допомагатиме дрібним виробникам кінцевого продукту, наприклад, сиру, заходити на полиці великих торговельних мереж.
«В Україні вже є достатня кількість сироварів, які виробляють якісний продукт, і деякі мережі у Києві частково реалізовують подібну програму, але цього недостатньо. Потрібен масштаб на державному рівні», — констатує президент УКАБ.
При цьому він наголошує, що також потрібно популяризувати споживання молочної продукції в Україні, починаючи з дитячих садків, закінчуючи вишами.
«Українці споживають дуже мало молочної продукції через те, що і доходи не дозволяють, та й якісний продукт не завжди доступний», — резюмує він.