Виробництво замороженої свинини впало на чверть

29 грудня 2016, 11:10 1891

Вітчизняне виробництво свіжого, охолодженого та мороженого м’яса свиней за 11 місяців поточного року на 4,1% перевищило результати роботи галузі за січень-листопад 2015-го.

Про це повідомляє аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України».

Так, за згаданий період українські підприємства виробили майже 231 тис. т свинини, а за останній місяць осені — майже 21 тис. т чи на 5,4% більше ніж у листопаді попереднього року.

Морозили свинину протягом передостаннього місяця року активніше (1,3 тис. т) — на 9,3% більше ніж у відповідний період 2015-го. Проте сукупні обсяги виробництва замороженої свинини на чверть менші ніж рік тому та склали 11,3 тис. т.

«Трохи менші були й обсяги випуску сушеного, соленого чи копченого м'яса свиней у відрубах — 11,13 тис. т (мінус 8,4%). У наслідок таких змін загальні результати переробки свинини збільшилися, порівняно з аналогічним періодом минулого року на 1,7%», — додали в асоціації.