Український шоколад по-новому

08 січня 2018, 06:48 9200

З 1 січня 2018 року почали діяти європейські вимоги до українського шоколаду.

Відповідно до норм ЄС у шоколаді має бути не менш ніж 35% какао-бобів, у молочному шоколаді — не менш ніж 25% какао-бобів та мінімум 14% молочних продуктів, у білому шоколаді — не менш ніж 20% какао-масла та мінімум 14% молочних продуктів. Ці вимоги розповсюджуються на всі вироби з шоколаду, включно з цукерками та глазур’ю. На відміну від вимог ДСТУ (національного стандарту України), який є добровільним, європейські вимоги до продуктів з какао та шоколаду будуть обов’язковими для виконання.

За словами заступника міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольги Трофімцевої,  Україна вже досить активно експортує шоколад та вироби з нього до країн ЄС.

«Лише за січень-жовтень поточного року експорт збільшився на 35% порівняно з 2016 роком та становив $25,3 млн. Це для мене показних переорієнтації нашого експорту на нові ринки за останні два роки, — зазначила Ольга Трофімцева. — Приведення у відповідність вимог до якісного та кількісного складу, маркування, класифікації продуктів з какао та шоколаду до європейської директиви дозволить продукції вітчизняного кондитерського ринку більш ефективно конкурувати з кращими світовими аналогами як на внутрішньому ринку, так і за кордоном».